Ga naar de inhoud

Voorstellen

Praktijk info

Jolanda Jansen-van Hoften

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Mensendieck- Opleiding in Amsterdam. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik als zelfstandig oefentherapeut in een groepspraktijk in Gorinchem gaan werken.

In 1991 ben ik naar Werkendam verhuisd en ben daar een praktijk aan huis begonnen.
In 2009 ben ik gaan samenwerken met de sportschool in Werkendam.
In mei 2009 ben ik met de praktijk verhuisd naar Sportivity in Werkendam om onze samenwerking verder uit te breiden.
Wat ik erg leuk vind is dat mijn werk op het gebied van sportoefentherapie sindsdien duidelijk is toegenomen. De samenwerking met mijn collega's op de sportschool is erg prettig en verloopt dan ook zeer goed.
Ik werk ook een aantal uren in de fitness zaal om mensen met specifieke klachten of aandoeningen of sportblessures te begeleiden met sporten. Dit is ook erg leuk om te doen.
Zelf sport ik dan ook zeer graag (meestal 5 dagen in de week) en dan vooral spinning, fitness en squash. Voorheen heb ik ongeveer 15 jaar softball gespeeld.
Daarom is het voor mij juist extra leuk om andere mensen te motiveren en stimuleren om te sporten en ze daarmee ook te begeleiden, juist ook met lichamelijke klachten.

De afgelopen jaren heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd. In 1991 heb ik de opleiding tot sportmasseur gevolgd en later nog een cursus sportoefentherapie. Ik ben een aantal jaar soigneur/verzorger geweest bij Wielerclub "de Jonge Renner" uit Oosterhout.
In september 2010 heb ik de curcus Medical Taping gevolgd.
Naast de cursussen op sport gebied heb ik o.a. nog cursussen gevolgd over CANS (RSI), nek-en schouderklachten, oefentherapie bij hoofdpijn, reumatische aandoeningen, incontinentie, SI klachten en zwangerschapsbegeleiding.
In 2013/2014 heb ik een intensieve scholing gevolgd voor het behandelen en begeleiden van chronisch pijnpatiënten volgens het protocol van Het Netwerk Chronische Pijn.

Verder ben ik aangesloten bij het Netwerk Sportoefentherapie en het Artrose Netwerk.


© Mensendieck-praktijk J.A.Jansen-van Hoften
Terug naar de inhoud