Ga naar de inhoud

Sport Massage

Praktijk info


De definitie van sportmassage is: het toepassen van een complex van handgrepen op een (ontbloot) en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sporter. Het doel van een sportmassage is om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren, eventuele blessures sneller te laten herstellen en(/of) eventuele gevolgen van een sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.
Door middel van een aantal verschillende massagetechnieken op het lichaam uit te voeren, worden er prikkels aan het lichaam gegeven. Deze prikkels brengen op hun beurt in het lichaam weer reacties teweeg die uiteindelijk het evenwicht in het lichaam opnieuw herstellen.
Het lichaam functioneert namelijk als eenheid waar allerlei krachten, zowel lichamelijk als geestelijk, op inwerken. Als het evenwicht verstoord wordt door bijvoorbeeld overbelasting ontstaan er verschillende reacties. Deze reacties zijn onder andere vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Een sportmasseur kan er dan voor zorgen dat deze reacties verminderen of zelfs in zijn geheel weggaan. Ook kan de sportmasseur ervoor zorgen dat het ontstaan van deze reacties wordt verminderd.
Voor een goede gezondheid is ontspanning van groot belang. Sportmassage is juist ook voor niet-sporters een aanrader omdat het ook een ontspannende werking op het lichaam heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde reacties hebben als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of stress komen.
De sportmassage wordt uitgevoerd op een gezond lichaam. Hierbij kunnen blessures door een sportmasseur behandeld worden. Ook is het mogelijk om daarna nog een afspraak te maken voor een ondersteunende tape m.b.v. Medical Taping.
Je kunt bij mij terecht voor zowel een sportmassage, als een ontspanningsmassage.

© Mensendieck-praktijk J.A.Jansen-van Hoften
Terug naar de inhoud